Menü

Ev Yapımı Dondurma Nasıl Yapılır?

0

Hazır alınan dondurmaların içinde bulunan katkı maddelerinin insan sağlığına ne gibi etkileri olacağı henüz tam olarak açıklığa kavuşmadı. Peki, evde çok daha sağlıklı ve lezzetli ev yapımı dondurma yaparak sevdiklerinizle afiyetle yemeğe ne dersiniz? Siz de kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle yapacağınız dondurmalar sayesinde serin bir yaz geçirebilirsiniz.

Malzemeler;

  • 1 Litre Yağlı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Kadar Hakiki Salep
  • 1 Çay Kaşığı Vanilya
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker

Yapılışı;

Öncelikle bir kapta toz şeker, vanilya ve aktardan alınmış olan salep karıştırarak kulak memesi kıvamına gelmesini sağlayın. Hazırladığınız karışımı kaynamaya başlayan sütün içine ekleyerek 10 dakika bu şekilde kaynatın. Dilerseniz çikolatayı veya meyveyi de karışımınızın içerisine atarak daha çeşitli dondurmalar etmeniz de mümkün olacaktır. Kaynayan sütlü karışımı bir süre dinlendirdikten sonra dondurucuya koyarak 5-6 saat boyunca donmasını bekleyin. Dondurucuda bekleyen dondurmanızı çıkardıktan 5 dakika sonra servis edebilirsiniz. Siz de evde dondurma yapmak istiyorsanız paylaştığımız yöntemle bunu çok kolay bir şekilde başarabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.